Koor-ona-Majoor

Koor-ona-majoor!​​​​​​​ Ook in geïsoleerde tijden gaat ons Koor gewoon rechtdoor! Wie zin heeft om met ons een beetje mee te zingen is er nu Koor-ona-majoor! Check de filmpjes, leer het lied en stuur je peroonlijke versies door naar info@oormajoor.be. Wij posten jullie inzendingen graag op onze site! Gezinsversies hebben (uiteraard) voorrang! 

Vrolijk Kerstfeest (Nooit meer oorlog)
Omdat samen zingen verbindend werkt. Omdat samen zingen bevrijdend werkt. En omdat Kerstmis als geldige reden telt om eens flink melig te doen! Daarom voor jullie deze karaokeversie Vrolijk Kerstfeest (de Nederlandstalige Oormajoorversie van “Happy Christmas/War is over” van de u wel bekende kersthit van John Lennon).
Veel plezier! (en stuur gerust jullie filmpjes naar ons door!)


Tammybal
Uit “Circo Ooo & Co. Deel I. Waar is de slang?” Muzikale vertelling voor kinderen 4+.Dit filmpje is het schitterende resultaat van onze challenge, waar iedereen aan deel kon nemen! Jullie maakten ons dolgelukkig!


In de kliniek
In samenwerking met Sophietopia maakten wij een lied om de zorgsector een ♥ onder de riem te steken! U doet dat goed! 
Tekst & muziek: Sem & Joeri Buysse (gitaar, zang & Stylophoon!)
Illustraties: Sophie Staquet
© Oormajoor vzw


De Golf
Het hoeven niet altijd uptempo grappige liedjes te zijn. Wij schuwen emotie niet bij Oormajoor vzw. Het is ondertussen een traditie dat wij elke zomer, samen met de kinderen, ook een lied uit de klassieke muziek of Jazzgeschiedenis aanpakken. Vorige zomer (2019) was dat niet anders.Deze Bossanova hoort bij het verhaal van de Costa Ricaanse goudzoeker, Don Juan, die zijn liefde verklaart aan zijn trouwe vriend en metgezel, Don Key, de pakezel. Aangezien wij geen ezel in de tuin hebben rondhossen, viel de keuze voor figurant al snel op Sj’n Canis, onze trouwe viervoeter en tevens liefste hond ter wereld!

Uit “Trillend Hardt! Deel I. WIT.”
Muzikale vertelling voor kinderen. 7+.
Origineel: Antonio Carlos Jobim – Wave
Nederlandse vertaling & muzikale bewerking: Joeri Buysse. ©oormajoor vzw.


Ik ben een piraat!
Uit “Circo Ooo & Co. Deel III. Walvistranen.” Muzikale vertelling voor kinderen 6+. 

Tekst & Muziek: Joeri Buysse/Bosbie. 
©oormajoor vzw.
Vrij naar “Ye mariners all/Jug of this/Ye mourners all – Traditional.Uitgevoerd door “La Voix et les Voisines”.
Met eeuwige dank aan buurman Mark & Geert!


Icarus – Ik wil vliegen!
Uit “Omhoog, naar de zon!” Muzikale vertelling voor kinderen. 5+.
In deze uitzichtloze tijden is het belangrijk dat we dromen en blijven in onze dromen geloven. Daarom vertelt Joeri het verhaal van Icarus, de jongen die wou vliegen als een vogel. (vrije Oormajoor-interpretatie)
Muziek: Bewerking van Latin Playboys – Forever Night Shade Mary.
Nederlandstalige Tekst: Joeri Buysse. ©oormajoor vzw.